Οκτ
15
2014
Ουσιαστική πρόληψη για τον ΕΜΠΟΛΑ
Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 100/6/9

Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
Κοιν.: 1) Υπουργό Υγείας
κ. Μάκη ΒΟΡΙΔΗ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας τις τελευταίες μέρες γίνεται αποδέκτης της αγωνίας των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων και των συναδέλφων μας ειδικά από τις Υπηρεσίες της μεθορίου και όλων εκείνων που χειρίζονται θέματα αλλοδαπών (Διεθνή Αεροδρόμια, Κέντρα κράτησης, Διευθύνσεις Αλλοδαπών κλπ), λόγω του φαινομένου της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού ΕΜΠΟΛΑ στο εξωτερικό.

Ως γνωστόν, η Ελληνική Αστυνομία εμπλέκεται άμεσα στους συνοριακούς ελέγχους ενώ είναι επιφορτισμένη και με το σύνολο των ελέγχων των εισερχομένων στη χώρα μας πολιτών, όσο και με τον προληπτικό έλεγχο και τις έρευνες στην ενδοχώρα, την κράτηση- προσαγωγή- μεταγωγή πολλών ατόμων, που προέρχονται και από τρίτες χώρες, χωρίς να είναι άμεσα εφικτή η ταυτοποίησή τους ή η εξακρίβωση της χώρας προέλευσής τους.

Η διεθνής ειδησεογραφία, τελευταία, για την εξάπλωση του ιού Έμπολα που κάνει λόγο ακόμα και για μετάδοσή του σε νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό, επαυξάνει το μέγεθος της ανησυχίας στις τάξεις των συναδέλφων μας. Οι συνθήκες υγιεινής ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας, αλλά και φιλοξενίας των μεταναστών είναι υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες και οι αρμόδιοι φορείς υγείας απουσιάζουν από τους χώρους όπου είναι απαραίτητη η παρέμβασή τους.

Τα έως σήμερα, σχετικά έγγραφα, που διαβιβάστηκαν από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες και καθιστούν υπεύθυνους τους ίδιους τους συναδέλφους για τη λήψη προληπτικών μέτρων, δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί απόλυτα το όλο πρόβλημα. Απαιτείται σαφής ενημέρωση και αποτύπωση συγκεκριμένων ενεργειών – οδηγιών, με ταυτόχρονη χορήγηση του απαιτούμενου υλικού και των μέσων που πρέπει να χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, αλλά και συντονισμένες κινήσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων των συναρμόδιων Υπουργείων στις πύλες εισόδου, στους χώρους κράτησης μεταναστών (ΚΕΛΠΝΟ, Διευθύνσεις Υγιεινής) κλπ.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας δοθούν οι δέουσες εντολές προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και χορηγηθούν τα απαραίτητα εφόδια και μέσα για τη διασφάλιση των συναδέλφων από κάθε πλευρά, συμβάλλοντας έτσι και στην αποτροπή των επαπειλούμενων νέων κινδύνων από την εξάπλωση του ιού ΕΜΠΟΛΑ διεθνώς.

 

ypografes-poasy

    

About the Author:

Comments are closed.