Ιούλ
3
2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΑΣΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

Υφυπουργος κοινωνικων ασφαλισεων πετροπουλοςΑντιπροσωπία της Ένωσής μας συμμετείχε  το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουλίου στην πόλη της Κοζάνης, στην αίθουσα «Κοβεντάρειο», σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, στον οποίο τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1) Ο Ν. 4393/2016 προβλέπει το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων των ένστολων για τα έτη 2017-2018 σε περίπτωση που τα αρμόδια υπουργεία δεν προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης  δαπανών μόνιμου χαρακτήρα.

2) Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είναι Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης και συνεπώς δεν έπρεπε να ενταχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), υπενθυμίζοντας ότι, ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του ν.3865/2010, περί υπαγωγής στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ των δημοσίων λειτουργών και σε αυτήν την περίπτωση ζητάμε την αυτοτέλεια του ταμείου μας του ΤΕΑΠΑΣΑ.

3) Αν θα αλλάξει το χρηματικό αντίτιμο, ο μαθηματικός τύπος για την εξαγορά των «πλασματικών» ετών που απαιτούνται για την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού μας δικαιώματος.

4) Για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος και τα αντίμετρα που θα μπορούσαν να προκριθούν από αυτή.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει και στα 4 ζητήματα που του θέσαμε, περιορίζοντας τις απαντήσεις του σε εκφράσεις όπως: «Δεν γνωρίζω», «δεν μπορώ να απαντήσω», «το βλέπουμε», «μας απασχολούν τα θέματα αυτά», «είμαστε σε συζητήσεις με άλλα μέλη της κυβέρνησης…»

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΑΚΟΣ Ζήσης                                                  ΒΑΖΟΥΡΑΣ Παναγιώτης

About the Author:

Comments are closed.