Ιούν
28
2013
Κοινό δελτίο τύπου ευρείας Συνδιάσκεψης συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών της 27-6-2013

ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
Αθηνών, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Κοζάνης, Λάρισας, Φθιώτιδας, Φωκίδας

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα σήμερα 27-06-2013 διευρυμένη συνδιάσκεψη των προεδρείων των πρωτοβάθμιων ενώσεων Αθηνών, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Κοζάνης, Λάρισας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, καθώς και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, αποτελούμενη από τους ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο, Αντιπρόεδρο Διοικητικών θεμάτων Π.Ο.ΑΣ.Υ., ΤΟΛΙΚΑ Μιχαήλ, Πρόεδρο Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ., ΚΑΡΑΠΑΝΟ Νικόλαο μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. και ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο, μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ., για την αντιμετώπιση και την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους οι οποίοι συμμετέχουν στην επιχείρηση του εντοπισμού και της σύλληψης των αδίστακτων κακοποιών-δραπετών των Φυλακών Τρικάλων και πιθανών συνεργατών τους.

Τα προεδρεία και οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ. συναντήθηκαν με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ.Ιωάννη ΔΙΚΟΠΟΥΛΟ ,ως εκπρόσωπο της Ηγεσίας, στον οποίο τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας και ζητήσαμε την άμεση εφαρμογή των παρακάτω προτάσεων.

-1. Να χαρακτηριστεί άμεσα η ανωτέρω αστυνομική επιχείρηση ως ΄΄ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ΄΄ με αναδρομική ισχύ, αρχής γενομένης από την 11/06/2013.
-2. Να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι διατάξεις των Π.Δ. που ορίζουν το χρόνο εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού και τη λήψη διοικητικής μέριμνας. Για παράδειγμα, οι βιολογικές επιπτώσεις και η σωματική και ψυχολογική φθορά που πηγάζουν από τη διάθεση συναδέλφων είτε σε συνεχόμενη νυχτερινή υπηρεσία, είτε σε υπηρεσία που από τη λήξη της προηγούμενης έχουν περάσει μόλις οκτώ (8) ώρες, είτε με αυθημερόν μετακινήσεις που ξεπερνούν τις 10 και πλέον ώρες, είναι τεράστιες και έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη εξάντληση αυτών και τη μείωση της αποδοτικότητάς τους. Αυτονόητη θεωρείται επίσης και η παροχή ιατρικής βοήθειας όπου παραστεί ανάγκη.
-3. Να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων μέσω του οποίου θα συντονίζονται και θα καθοδηγούνται με σαφήνεια όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις, μιας και λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και την εμπλοκή πολλών Αστυνομικών Διευθύνσεων, πολλές φορές είναι αδύνατη η επικοινωνία μεταξύ των δυνάμεων, οι οποίες έχει τύχει να συντονίζονται συγχρόνως από δύο κέντρα επιχειρήσεων.
.4- Να γίνετε πλήρης και άμεση ενημέρωση των εμπλεκομένων συναδέλφων για τις όποιες νέες πληροφορίες και εξελίξεις υπάρχουν και να τοποθετηθεί αστυνομικός-σύνδεσμος, γνώστης της περιοχής, μαζί με τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία σε παντελώς άγνωστες περιοχές.
.5- Να ενισχυθεί άμεσα η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και οι όμορες εμπλεκόμενες Α.Δ. με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι πληρώνουν το ξενοδοχείο από την τσέπη τους ή συνάδελφοι να φοράνε ληγμένα αλεξίσφαιρα ή να χρησιμοποιούνται οχήματα τα οποία έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι πεπαλαιωμένα σε μία τέτοια επιχείρηση. Επίσης, να χρησιμοποιηθεί όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός και να υπάρξουν εφεδρείες οι οποίες να χρησιμοποιηθούν με σαφές χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής εκ των εμπλεκομένων ενώσεων, η οποία σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία θα επιβλέπει όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και τα προβλήματα και θα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτών.

ΑΜΦΙΣΣΑ, 27-06-2013

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος             ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Νικόλαος                ΡΟΥΣΣΗΣ Δημήτριος
Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Αθηνών            Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Αιτωλίας       Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Στάυρος                  ΧΑΛΒΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος          ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Στέφανος
Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Αχαΐας                Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Βοιωτίας      Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ευρυτανίας

ΘΕΜΕΛΗ Σταυρούλα                    ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος            ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Δημήτριος
Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Κοζάνης             Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Λάρισας          Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Φθιώτιδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος
Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Φωκίδας

Comments are closed.