Ιούλ
2
2012
Δελτίο Τύπου σχετικά με δήλωση του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Δελτίο Τύπου

 

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που φέρεται να έκανε στο pheme.gr σύμφωνα με τις οποίες καταδικάζει την ενέργειά μας να προβούμε σε μήνυση εις βάρος της βουλευτή κ.Κανέλλη, δηλώνουμε τα εξής:

  1. Ο κ. Φωτόπουλος ενημερώθηκε με e-mail για το επίμαχο βίντεο στις 14 Ιουνίου 2012. Ακολούθως, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσής μας κ. Γκλαβίνα του γνωστοποιήθηκε η πρόθεσή μας να υποβάλλουμε μήνυση, την οποία και επικρότησε. Ακολούθησε σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ του κ.Φωτόπουλου και του κ. Γκλαβίνα, κατά τις οποίες ουδέποτε εκφράστηκε οποιαδήποτε αντίρρηση εκ μέρους του κ. Φωτόπουλου.
  2. Αν και δήλωσε γνώστης της έκφρασης της κ. Κανέλλη αμέσως μετά την πραγματοποίησή της, ουδέποτε εξέφρασε την άποψη ότι ο χαρακτηρισμός απευθύνονταν σε άτομα που υποκαθιστούν την Αστυνομία. Αντίθετα και ο ίδιος είχε την ίδια άποψη με εμάς, ότι ο χαρακτηρισμός της κ. Κανέλλη απευθύνονταν σε αστυνομικούς.
  3. Το σύνολο των συναδέλφων μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης αντιλαμβάνεται ότι η φράση της κ. Κανέλλη απευθύνεται σε αστυνομικούς.
  4. Όσον αφορά τη δήλωση του Κ.Κ.Ε. δηλώνουμε κάθετα ότι η ενέργειά μας δεν έχει σε καμία περίπτωση πολιτικές προεκτάσεις. Αφορά αποκλειστικά την συγκεκριμένη πράξη και τίποτα παραπάνω. Με το Κ.Κ.Ε. δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν θα έχουμε ποτέ πρόβλημα, όπως και με κανένα κόμμα, πόσο μάλλον όσον αφορά ένα κόμμα το οποίο έχει σταθεί αρωγός στις επαγγελματικές διεκδικήσεις μας διαχρονικά.
  5. Όσο μας βρίσκει αντίθετους η αντιμετώπιση του θέματος από το Κ.Κ.Ε. σε πολιτική βάση, το ίδιο αντίθετους μας βρίσκει η πολιτική εκμετάλλευση του θέματος από άλλα πολιτικά κόμματα. Η μήνυσή μας δεν ήταν τίποτα παραπάνω από την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος που για την «τύχη» της θα αποφασίσουν θεσμικά όργανα και μία κίνηση ενδεικτική ότι δεν ανεχόμαστε ύβρεις. Είμαστε ένστολοι εργαζόμενοι σε έναν κλάδο με ποικίλα προβλήματα και πολύ μεγάλο φόρο αίματος και ζητάμε τουλάχιστον μία αξιοπρεπή αντιμετώπιση.

Από την πλευρά της Ένωσής μας δεν πρόκειται να προβούμε πλέον σε μία διαδικασία στείρας αντιπαράθεσης με εκατέρωθεν δηλώσεις. Ούτε θα θέλαμε το θέμα να λυθεί σε τηλεοπτικά παράθυρα.  Νιώθουμε ότι κάναμε το καθήκον μας απέναντι στους συναδέλφους μας και τίποτα παραπάνω. Θα επιθυμούσαμε να γίνει σεβαστή η θέση μας αυτή.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

Πρόεδρος

ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ Αθανάσιος

Η

Γεν. Γραμματέας

ΘΕΜΕΛΗ Σταυρούλα

Comments are closed.