Φεβ
6
2015
Ποιες είναι οι κρατήσεις σε περίπτωση προαγωγής[μισθολογικής ή βαθμολογικής];

Πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι μας, είναι δυστυχώς το γεγονός ότι προβλέπονται κρατήσεις για όλους μας για τα ασφαλιστικά Ταμεία (κρατούνται 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις) σε περίπτωση μισθολογικής προαγωγής ή βαθμολογικής και συγκεκριμένα σε οποιαδήποτε προαγωγής ισχύουν τα εξής:

1) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ:
Α) Για τους μετόχους της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής προβλέπονται πέντε (5) κρατήσεις της μισθολογικής διαφοράς του Βασικού Μισθού μεταξύ του κατεχόμενου και του νέου, μισθολογικού βαθμού που είναι 3 υπέρ για Μ.Τ.Σ., 1 για Τ.Π.ΑΣ. και 1 για Τ.Ε.Α.Ε.Χ.
Β) Για τους μετόχους της Πρώην Αστυνομίας Πόλεων προβλέπονται 2 κρατήσεις, που είναι 1 για Τ.Π.Υ.Α.Π. και 1 για Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π.

2) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ:
– Για τους βαθμολογικά προαγόμενους μετόχους της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής προβλέπονται 3 κρατήσεις μεταξύ του Βασικού Βαθμού του Βαθμού που πραγματικά έφερε ο καθένας μας με το Βασικό Μισθό του νέου Βαθμού που φέρει, έπειτα από την προαγωγή του, που είναι 3 διαφορές υπέρ για Μ.Τ.Σ., ενώ για τους μετόχους της Πρώην Αστυνομίας Πόλεων, σε περίπτωση βαθμολογικής προαγωγής, δεν κρατείται απολύτως κανένα ποσό.

Αυτές οι παραπάνω, άδικες θα λέγαμε και υπερβολικές κρατήσεις, που εξάλλου ακατανόητο είναι για όλους μας, το γεγονός ότι ακόμα μέχρι και σήμερα το έτος 2015 και ενώ έχουν περάσει 31 περίπου ολόκληρα χρόνια από το 1984, που ενοποιήθηκαν τα Σώματα της Ε.Χ. με την Α.Π., εξακολουθεί και υπάρχει αυτός ο απαράδεκτος και παράτυπος διαχωρισμός μεταξύ των αστυνομικών, που κατατάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από την ενοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας. Ενώ ένα είναι το ασφαλιστικό μας Ταμείο, το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. οι αστυνομικοί χωρίζονται σε δύο(2) κατηγορίες ασφαλισμένων!

Πρέπει άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών/Δημόσιας Τάξης και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, έπειτα από τα ανωτέρω, να λάβουν μία τολμηρή, αλλά δίκαιη απόφαση και να μειώσουν, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ή και ακόμα και το πιο δίκαιο, να καταργήσουν αυτές τις αναχρονιστικές κρατήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες και τις μειώσεις μισθών στον κλάδο μας, που έφθασαν το 40% περίπου.

 

Απο Σ.Κ.Α.Υ.

 

About the Author:

Comments are closed.