Ιαν
30
2015
Γιατί ο Δημήτρης Τσακνάκης πρέπει να μείνει στο τιμόνι της ΕΛ.ΑΣ

Γιατί ο Δημήτρης Τσακνάκης πρέπει να μείνει στο τιμόνι της ΕΛ.ΑΣ

Γιατί ο Δημήτρης Τσακνάκης πρέπει να μείνει στο τιμόνι της ΕΛ.ΑΣ

Αναδημοσιεύουμε από το vimanews.gr, ένα άρθρο της κας Βίλιαν Στασινού, για τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κι ενώ η νέα κυβέρνηση είναι πανέτοιμη να αναλάβει δουλειά, το παρασκήνιο για έκτακτες κρίσεις στα σώματα ασφαλείας καλά κρατεί. Στο επίκεντρο των παρασκηνιακών συζητήσεων είναι πάντα η Ελληνική Αστυνομία , από την κορυφή μέχρι τη βάση της πυραμίδας , με τη σεναριολογία τώρα να επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Ο Δημήτρης Τσακνάκης ανέλαβε καθήκοντα στις 15 Απριλίου 2014 παρουσία του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, αντικαθιστώντας τον Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο. Δεν συμπληρώθηκε ούτε ένας χρόνος από την τελετή παραλαβής και οι επιτυχίες που σημείωσε στην μικρή θητεία του είναι πολλές και σημαντικές. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι βέβαιο, ότι εάν επιθυμεί να μη χαρακτηριστεί παλαιοκομματική και εκδικητική, θα διατηρήσει τον Δημήτρη Τσακνάκη, μέχρι το πέρας της διετής, ούτως ή άλλως, θητείας του και δεν θα ρισκάρει ασκήσεις επί χάρτου.

Με τις νέες συλλήψεις, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης του Χριστόδουλου Ξηρού, η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την τρομοκρατία. Oι τελευταίες συνεχείς επιτυχίες της αποτελούν την πιο έμπρακτη απόδειξη, ότι όταν δίπλα στη σοβαρότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα προστίθενται η αμέριστη εμπιστοσύνη και η ενθάρρυνση της πολιτικής ηγεσίας, οδηγούμαστε σε μεγάλες επιτυχίες εναντίον της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί κοινωνική απαίτηση, ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η σταθερότητα της χώρας.

Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι υπέρ-αρκετοί για να ανανεώσει η νέα ηγεσία την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπου του ικανού αρχηγού και να μη λειτουργήσει ρεβανσιστικά ή με άλλα κριτήρια , που ούτως ή άλλως έχουν καταδικαστεί και από τους ίδιους. Άλλωστε ο κ. Πανούσης που θα έχει τον πρώτο λόγο, είναι γνώστης των καταστάσεων και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα ρισκάρει να διαταράξει μία ομαλότητα και ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας.

Κάτι αντίστοιχο βεβαίως ισχύει και για όλους τους άλλους ικανούς αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ,που η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι με τη λήξη της θητείας του Δημήτρη Τσακνάκη , ο επικρατέστερος για τη θέση του φαίνεται να είναι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας , ο οποίος γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962 και διακρίνεται πέραν όλων των άλλων και για την εργατικότητά του. Στις 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

Email Share

About the Author:

Comments are closed.