Νοέ
14
2014
Στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας πήρε μέρος ο συνάδελφος Γιώργος Ζαχαριάδης

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης δίνει τα συγχαρητήρια της  στον συνάδελφο και δρομέας μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ και του ΣΔΟΕ, Γεώργιος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ),  που συμμετείχε για ακόμη μία φορά στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών σε μια πανέμορφη διαδρομή, στην Ελλάδα, στη γενέτειρα του Μαραθωνίου και του αθλητισμού γενικότερα.


Διαδρομή αρκετά δύσκολη αλλά πλέον γνωστή μετά από τόσα χρόνια που την έχει ποτίσει με τον ιδρώτα του και την γέμισε με χρώματα και αρώματα της ΑΕΚ!!! Ο κόσμος που τον έβλεπε φώναζε με χαρά: “έλα μωρή ΑΕΚΑΡΑ” “έλα μωρή αρρώστια” και άλλα ωραία συνθήματα που του έδιναν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει τον αγώνα του ειδικά εκεί στις δύσκολες ανηφόρες. Φέτος μάλιστα ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Η συμμετοχή των δρομέων ήταν πιο μεγάλη, γέμισε ο δρόμος με πολύχρωμες μπλούζες (και ακριβές…), κολλάν (πανάκριβα…) και διάφορα κλαμπατσίμπαλα άσχετα με το αγώνισμα… στοιχεία όμως που κάποιους τους χαροποιού ν και τους διευκολύνουν κατά τον αγώνα. Όταν προσπερνούσε τους δρομείς τον χαιρετούσαν γεμάτοι χαρά και θαυμασμό, φαινότανε στα μάτια τους, στο πρόσωπό τους που ακόμη δεν είχε σχηματιστεί η κούραση, αλλά και αργότερα που ένιωθαν τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν, έβρισκαν δύναμη και φώναζαν…”γεια σου Τεμόν ΑΕΚΑΡΑ”, συγχαρητήρια ρε θηρίο, είσαι ήρωας, είσαι Θεός, γεια σου παλικάρι μου, γεια σου Πόντιε Φειδιππίδη και διάφορα άλλα …μάλιστα οι περισσότεροι ρωτούσαν αν θα γυρίσει και πίσω στον Μαραθώνα… έτσι λοιπόν απολάμβανε την διαδρομή και ζούσε ωραίες μοναδικές στιγμές και χαιρόταν που ο κόσμος αναγνώριζε κάποια πράγματα…. Φέτος συνάντησε στην διαδρομή τον Πέτρο, ένα μαθητή από την Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), έτρεχε πρώτη φορά Μαραθώνιο, έτρεχε με όρεξη, δυνατά, όμως κουράστηκε κάπου στο 30ο χλμ ήθελε να σταματήσει και με την βοήθεια και προτροπή του Γιώργου, έφτασε στο τέρμα. Τον είδε στεναχωρημένο και του είπε, “μη τυχόν και εγκαταλείψεις, θα τιμωρηθείς αυστηρά… ακολούθα με…”. “Κύριε σας παρακαλώ, βοηθήστε με να φτάσω στο Τέρμα, δε μπορώ άλλο..” έλεγε και χωρίς δεύτερη σκέψη τρέξανε μαζί 5-6- χλμ, τον ξεκούρασε, του έδωσε έναν ωραίο ρυθμό και έφυγε… συνεχίζοντας την πορεία του με την ΑΕΚ στην καρδιά.
Όσο για τον χρόνο του, ήταν ικανοποιητικός (3:45), άλλοι θα πείτε..”έπεσες πολύ Τεμόν” αλλά (όπως λέει ο ίδιος), εμένα δεν με ενδιαφέρει και μην ασχολείστε με τους χρόνους αυτούς… αλλά βρείτε χρόνους να βγείτε να τρέξετε…. Να είμαστε γεροί και να απολαμβάνουμε τα Ωραία της Ζωής και της ΑΕΚ.-
Φέτος η διαδρομή Μαραθωνίου Αθηνών είχε χρώμα ΑΕΚ. Κιτρίνισαν η Μαραθώνος, η Μεσογείων, η Μιχαλακοπούλου, η Φειδιππίδου, η Βασ. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού,Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο).
42 χλμ γεμάτα ΑΕΚ. (Α)πόλαυση, (Ε)νωσίτικης, (Κ)υκλοφορίας (!!!)

 

πηγή:e-ptolemeos.gr/

About the Author:

Comments are closed.