Οκτ
12
2014
Απόρρητη έκθεση Ε.Ε.: Εως και 1,4 εκατ. κρούσματα Εμπολα έως τον Γενάρη

«Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αφρική θα κυμανθεί μεταξύ 550.000 και 1.400.000 έως τον Ιανουάριο του 2015», εκτιμά το CDC. Η απειλή του Εμπολα στην έκθεση της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το σχετικό έγγραφο με τις δυσοίωνες προβλέψεις στο οποίο γίνεται λόγος για μαζική επιδημία, εστάλη στις ελληνικές αρχές και επισημαίνει ότι είναι πιθανό η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, η Ε.Ε. σχεδιάζει ήδη τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού συντονιστικού οργάνου ειδικά για τις αερομεταφορές μεταξύ ευρωπαϊκών πρωτευουσών και «κόμβων διακίνησης» φορέων του ιού Εμπολα στη Δυτική Αφρική.

Και καταφυγή σε στρατιωτικά μέσα

Μάλιστα, στην επιχείρηση αυτή δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν στρατιωτικά και μη μέσα μεταφοράς, τα οποία θα ενεργοποιούνται είτε βάσει προγράμματος είτε κατόπιν σχετικού ατιήματος για την επείγουσα αερομεταφορά προσωπικού και εμπορευμάτων.

Ωστόσο, τονίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης χαράζει τη συλλογική αντίδραση της Ε.Ε. σε αυτή την κρίση και η καταφυγή σε στρατιωτικά μέσα θεωρείται έσχατη λύση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

About the Author:

Comments are closed.