Οκτ
16
2013
Δελτίο Τύπου

Την 3η Σεπτεμβρίου 2012 αποστείλαμε ανοιχτή επιστολή προς του βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, στην οποία τους καλούσαμε να λάβουν θέση δημοσίως σχετικά με το εάν προτίθενται να ψηφίσουν ενώπιον της βουλής, τις περικοπές στον μισθό των αστυνομικών. Προς υπενθύμιση αποστείλαμε την από 26/6/2012 προεκλογική ομιλία του κ. Πρωθυπουργού (Ζάπειο Β’, πηγή http://www.nd.gr ), όπου ρητά ο κ. Πρωθυπουργός δεσμεύεται για αποκατάσταση του μισθολογίου των αστυνομικών. (http://eayk.gr/?p=226)

Λάβαμε απάντηση μόνο από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ουζουνίδου Ευγενία και την βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ.Μακρή Ραχήλ, οι οποίες δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα μας και δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα καταστροφικά για εμάς και τις οικογένειές μας μέτρα. Οι κύριοι Κασαπίδης, Παπαδόπουλος και Κουκουλόπουλος δεν έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με το αίτημά μας. Δεν απάντησαν καν, μας αγνόησαν και τελικά όπως ήταν αναμενόμενο ψήφισαν όλοι πλην του κ. Κασαπίδη  τις περικοπές μαζί με πλήθος άλλων μέτρων.

Η απάντησή μας ήρθε με τα από 25 Σεπτεμβρίου 2012  (http://eayk.gr/?p=305) και 8 Νοεμβρίου 2012 (http://eayk.gr/?p=340)  Δελτία Τύπου με  τα οποία εκφράσαμε την αγανάκτησή μας για την απαξίωση που βιώσαμε αφενός γιατί δεν τηρήθηκαν οι ξεκάθαρες προεκλογικές δεσμεύσεις αφετέρου γιατί δεν τύχαμε ούτε μίας απάντησης από τους ερωτηθέντες  βουλευτές. Ταυτόχρονα δημοσιοποιήσαμε την απόφασή του Δ.Σ. της Ένωσής μας να τηρήσει στάση διαμαρτυρίας απέναντι στους βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα, κάτι το οποίο κάναμε πράξη έως και σήμερα καθώς δεν ήρθαμε ποτέ σε επαφή και απείχαμε από κάθε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν.

Το Σάββατο 12/10/2013 ο βουλευτής κ. Κουκουλόπουλος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης κατά την οποία ζητήθηκε να παραστεί και αντιπροσωπεία της Ένωσής μας. Πιστοί στις αρχές και τα πιστεύω μας τον ενημερώσαμε για την ειλημμένη απόφασή μας, την οποία περιμέναμε να την σεβαστεί. Αντ’ αυτού διαβάσαμε στο διαδίκτυο την 14/10/2013 δήλωσή του στην οποία μας κατηγορεί για «αδιαφορία για τα προβλήματα των Αστυνομικών, ακραία αντιδημοκρατική αντίληψη που υπονομεύει τους θεσμούς και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την πλειοψηφία των Αστυνομικών στον τόπο μας που χρόνια τώρα είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους».

Αναφορικά με την παραπάνω δήλωσή του δηλώνουμε τα εξής:

1)              Ως υπηρέτες της Δημοκρατίας και ένστολοι πολίτες σεβόμαστε τους δημοκρατικούς θεσμούς απεριόριστα. Επειδή ακριβώς σεβόμαστε το θεσμό του βουλευτή, έχουμε την απαίτησή από τους βουλευτές μας και ιδιαίτερα της Π.Ε. Κοζάνης να είναι ειλικρινείς απέναντί μας, να εκφράζουν τις ανάγκες μας και κυρίως να πράττουν όσα προεκλογικά έχουν εξαγγείλει και δημόσια δεσμευτεί.

2)              Η έκφραση «ακραία αντιδημοκρατική αντίληψη που υπονομεύει τους θεσμούς», επειδή επιλέξαμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία  μας δια της αποχής, μας προσβάλλει. Βασικό συστατικό του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ εκλογέων και εκλεγμένων. Αυτό που έχει διαρραγεί δεν είναι η εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς τους οποίους με ζήλο, προθυμία και απεριόριστο σεβασμό υπηρετούμε και θα υπηρετούμε, αλλά η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο αυτών που μας είπαν ψέματα. Άλλωστε  ποιο το νόημα μιας συνάντησης με τον κ. Κουκουλόπουλο; Ποια προβλήματα μας θέλει να ακούσει; Αυτά που δημιουργήθηκαν με τη ψήφιση των περικοπών και εν μέρει δημιούργησε ο ίδιος; Ότι οι οικογένειές μας έχουν έρθει σε δεινή οικονομικά θέση, εξαιτίας των περικοπών που ψήφισε και για τις οποίες υπήρχε προεκλογική δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ψηφισθούν;

3)               Έχουμε κάθε δικαίωμα να νιώθουμε εξαπατημένοι και προσβεβλημένοι και έχουμε κάθε δικαίωμα να το εκφράζουμε με κάθε δημοκρατικό τρόπο. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος είναι αντιδημοκρατική και υπονομεύει βάναυσα το θεσμό του συνδικαλισμού.

4)              Όσον αφορά το ποια είναι η άποψη της πλειοψηφίας των αστυνομικών, νομίζουμε ότι είμαστε σε θέση να τη γνωρίζουμε καλύτερα. Από πού γνωρίζει ο κ. Κουκουλόπουλος την άποψη της πλειοψηφίας των αστυνομικών; Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, πολλές οικογένειές μας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πάγιες υποχρεώσεις τους (όπως εξάλλου και όλος ο ελληνικός λαός) και πλέον τα τυπικά χτυπήματα στην πλάτη δεν λύνουν τα προβλήματά μας.

5)              Μας κατηγόρησε για αδιαφορία των προβλημάτων των συναδέλφων μας, δηλαδή για αδιαφορία των δικών μας προβλημάτων, αυτών που εμείς οι ίδιοι βιώνουμε καθημερινά. Πώς εξέφρασε ο κ. Κουκουλόπουλος και οι υπόλοιποι βουλευτές το ενδιαφέρον του για τα προβλήματά μας; Ψηφίζοντας τα μέτρα που ισοπέδωσαν τα νοικοκυριά μας;

6)              Εν τέλει αυτό που έχει προκαλέσει αυτή μας τη στάση δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι προαναφερόμενοι βουλευτές ψήφισαν τις περικοπές, αλλά κυρίως το γεγονός ότι εξαπατηθήκαμε έπειτα από τις δεσμεύσεις για αποκατάσταση των μισθολογίων μας.  Είμαστε ένστολοι πολίτες με δικαιώματα εκτός από υποχρεώσεις και αξιώνουμε τον σεβασμό αυτών που εκλέγει ο ελληνικός λαός, σεβασμός ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν εκφράζεται με ανακολουθία δεσμεύσεων και πράξεων.

ΥΓ: Σε όλο αυτό το στρατό των άσπονδων φίλων και «opinion makers» που προσπαθούν να μας κατατάξουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο θα τους ενημερώσουμε ότι απλά ματαιοπονούν. Ούτε είχαμε ποτέ, ούτε έχουμε σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο.  Υπηρετούμε το συνάδελφο δυναμικά, τασσόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας και πέραν από τη συνδικαλιστική μας δράση και την άσκηση των δικαιωμάτων μας, η υπηρεσιακή μας συμπεριφορά είναι άμεμπτη. Εάν έχουν συνηθίσει στον συνδικαλισμό της κομματικής ταυτότητας δεν φταίμε εμείς.

Εάν έχουν στοιχεία εναντίον μας για σχέσεις με ακραίους χώρους τους προκαλούμε να τα παρουσιάσουν. Αλλιώς ας σεβαστούν επιτέλους το δικαίωμά μας στη διαμαρτυρία σύμφωνα με τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Κοζάνη 16 Οκτωβρίου 2013

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                               Ο Γεν Γραμματέας

Θεμελή Σταυρούλα                    Γκλαβίνας  Αθανάσιος

Comments are closed.