Σεπ
3
2012
Ανοιχτή επιστολή προς τους κ. βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης

 

 

Ανοιχτή επιστολή προς τους κ. βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης

1)    κ. Κασαπίδη Γεώργιο

2)    κ. Παπαδόπουλο Μιχαήλ

3)    κ. Ουζουνίδου Ευγενία

4)    κ. Κουκουλόπουλο Παρασκευά

5)    κ. Μακρή Ραχήλ

 

Ενόψει των πρόσφατων εξαγγελιών της κυβέρνησης και οι οποίες σχετίζονται με εκ νέου περικοπές στον είδη πενιχρό μισθό των αστυνομικών, παρακαλούμε όπως δημοσίως γνωστοποιήσετε τη θέση σας σχετικά με την ως άνω πρόθεση της κυβέρνησης.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε και το 500/1/17α από 28/8/2012 έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Προς τους κ. βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, αποστέλλουμε προς υπενθύμιση την από 26/6/2012 προεκλογική ομιλία του κ. Πρωθυπουργού (Ζάπειο Β’, πηγή http://www.nd.gr ), όπου ρητά ο κ. Πρωθυπουργός αναφέρει:

“Πρέπει να τονίσουμε όμως, ότι τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο. Αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν. Έχουμε ήδη υπολογίσει την δαπάνη. Και μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα που έχουμε ήδη υπολογίσει, όπως και για τις άλλες τρείς αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματικά αστυνόμευση με αστυνομία που κυριολεκτικά συνθλίβεται μισθολογικά. Εδώ δεν πρόκειται για ένα κλαδικό αίτημα. Πρόκειται για άμεση προτεραιότητα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής…”

Κατόπιν  τούτου καλούμε όλους τους βουλευτές της εκλογικής μας περιφέρειας να λάβουν δημοσίως θέση για τις προθέσεις τους να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν τις καταστροφικές για εμάς, τις οικογένειές μας, αλλά κυρίως την κοινωνική συνοχή (δια στόματος του κ. Πρωθυπουργού) μισθολογικές περικοπές.

Καθήκον σας είναι να τηρήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσουμε αφενός τους εαυτούς μας εξαπατημένους προκειμένου υφαρπαχθεί η ψήφος η δική μας και των οικογενειών μας, αφετέρου το κοινωνικό σύνολο δολίως πλανημένο ότι θα υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι βουλευτές. Οι αστυνομικοί απλά δεν αντέχουν άλλη μείωση του μισθού τους.  Η απόφαση και η ευθύνη δική σας.

 

Κοζάνη 3 Σεπτεμβρίου 2012

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

Πρόεδρος

ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ Αθανάσιος

Η

Γεν. Γραμματέας

ΘΕΜΕΛΗ Σταυρούλα

 

 

 

Comments are closed.