Φεβ
11
2014
Μετακίνηση περιπολικών από την Κοζάνη στην Αθήνα διέταξε το Αρχηγείο

 

Αφού το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη ερημώσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της επαρχίας από προσωπικό, αφού κάθε χρόνο στις μεταθέσεις ο αριθμός των αστυνομικών που μετατίθενται στην επαρχία είναι σταθερά μικρότερος από τα δάκτυλα του ενός χεριού και εν τέλει αφού στη μαύρη τρύπα της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης θα «εξαφανιστούν» 6700 κενές οργανικές θέσεις (περί τις εκατό στην Κοζάνη με έναν πρόχειρο υπολογισμό), έρχεται τώρα το Αρχηγείο να δώσει τη χαριστική βολή στην αστυνόμευση της επαρχίας.

Σαν να πρόκειται για την Αστυνομία μόνο της Αθήνας και όχι όλης της Ελλάδας, διατάχθηκε η παραχώρηση περιπολικών από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της επαρχίας προς τις υπηρεσίες της Αττικής.

Σαν να μη γνωρίζει το Αρχηγείο ότι οι υπηρεσίες της επαρχίας (ειδικά της Κοζάνης που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι) είχαν φτάσει σε σημείο να μην μπορούν να διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα για την αστυνόμευση περιπολικά, λόγω των πολλών προβλημάτων του ελαττωματικού «στόλου» των περιπολικών.

Σαν να αγνοεί ότι πραγματοποιήθηκαν τιτάνιες προσπάθειες, ώστε μέσω του ΕΣΠΑ να καταστεί δυνατή η ενίσχυση ορισμένων Αστυνομικών Διευθύνσεων που είχαν το πιο μεγάλο πρόβλημα  (μεταξύ των οποίων και η Κοζάνη) με περιπολικά, καθώς η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες μιας περιοχής αποτελεί επένδυση για το μέλλον του τόπου. Άραγε γιατί δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον ώστε και η Αθήνα να ενισχυθεί με περιπολικά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ; Μια προσεκτική μελέτη για του που διατέθηκαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής θα αναδείξει την ευθύνη της ηγεσίας της Αστυνομίας που μάλλον δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα της προμήθειας περιπολικών αυτοκινήτων.

Δεν πρόλαβαν οι αστυνομικοί της Α.Δ. Κοζάνης (και προφανώς άλλων υπηρεσιών της επαρχίας) να «ανασάνουν» έχοντας επιτέλους τη δυνατότητα να παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες στον πολίτη χωρίς  να επιβαίνουν σε περιπολικά παμπάλαια και επικίνδυνα, (που αν επρόκειτο για  Ι.Χ. θα είχαν πεταχτεί εδώ και χρόνια) έρχεται το Αρχηγείο να επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας και χωρίς να ρωτήσει τι προβλήματα δημιουργεί, αποφασίζει και διατάζει την μετακίνηση περιπολικών από την επαρχία προς την Αθήνα. Σαν να είναι οι κάτοικοι της επαρχίας τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Η Ένωσή μας εκφράζει δημοσίως τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση αυτή του Αρχηγείου και ζητάει από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια να ματαιώσει την προκλητική και προσβλητική για τους αστυνομικούς αλλά κυρίως για τους  κατοίκους της Κοζάνης  απόφαση του Αρχηγείου.

Πασχίζουμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο για τους κατοίκους της περιοχής που αστυνομεύουμε και αν μη τι άλλο θέλουμε το Αρχηγείο να είναι δίπλα σε αυτή τη προσπάθειά μας και όχι να μας κάνει να νιώθουμε ως αστυνομικοί και πολίτες β’ κατηγορίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων παρακαλείται για τη διαβίβαση της παρούσας στον κ. Υπουργό καθώς και για κάθε ενέργεια που αυτή θα κρίνει απαραίτητη προκειμένου αποκατασταθεί η ανωτέρω αδικία.

Κοζάνη 11 Φεβρουαρίου 2014

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν Γραμματέας

ΘΕΜΕΛΗ Σταυρούλα                                                        ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ Αθανάσιος

Comments are closed.