Νοέ
15
2012
Τίθεται θέμα τροποποίησης του Κώδικα Μεταθέσεων;

Προς : Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κοινοποίηση: Όλες τις Τοπικές Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 62/2012

ΣΧΕΤ: Υπ’ αρίθμ 200/9/32 από 9-11-2012 έγγραφό σας

Θέμα: Τροποποίηση Κώδικα Μεταθέσεων

 Κοζάνη 15 Νοεμβρίου 2012

Με το ανωτέρω σχετικό μας ζητήθηκε να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να υποβάλλουμε προτάσεις για τη βελτίωση των διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων. Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και προτού υποβάλλουμε οποιεσδήποτε προτάσεις, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ανοίγει το συγκεκριμένο θέμα.

Η ανακίνηση του συγκεκριμένου ζητήματος έγινε από την Ομοσπονδία ή από τη φυσική και πολιτική ηγεσία του Σώματος; Γιατί στην πρώτη περίπτωση η εξέλιξη θα χαρακτηριζόταν ως θετική και θα αποτελούσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ουσιαστική βελτίωση των διατάξεων του Κώδικα. Αντίθετα στη δεύτερη περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική συγκυρία, το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των θεμάτων των συναδέλφων από την ηγεσία και κυρίως το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί συνωμοτικά (ανεπιτυχώς μέχρι τώρα) η «εν καιρώ νυκτός» τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων και η κατάργηση του αμετάθετου, η ανακίνηση του θέματος, αποτελεί αιτία γενικού συναγερμού. Εάν εγκυμονεί τέτοιος κίνδυνος θα πρέπει να ενημερωθεί το σύνολο των συναδέλφων και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να τεθούν «επί ποδός πολέμου».

Μετά από την οικονομική ταπείνωση και εξαθλίωση το μόνο που έλειπε, είναι η κατάργηση του κεκτημένου δικαιώματος της προστασίας του αστυνομικού από τις  διαθέσεις του κάθε κομματικού στελέχους και της μετατροπής του αστυνομικού σε έρμαιο των θιασωτών της ιδεολογίας του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ».

 

Comments are closed.