Σεπ
25
2012
Δελτίο Τύπου

Την 3η Σεπτεμβρίου 2012 αποστείλαμε ανοιχτή επιστολή προς τους κ. βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, με την οποία τους ζητήσαμε να λάβουν δημοσίως θέση για τις προθέσεις τους να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση περικοπές στους μισθούς των ενστόλων. Μάλιστα για να ενισχύσουμε την ενδεχομένως ασθενή μνήμη των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους αποστείλαμε την από 26/6/2012 προεκλογική ομιλία του κ. Πρωθυπουργού από το Ζάππειο, όπου ο κ. Πρωθυπουργός μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις στους ενστόλους όχι μόνο για μή περαιτέρω μείωση στους μισθούς τους, αλλά και για αποκατάσταση των μέχρι τώρα αδικιών.

Η κ. Μακρή Ραχήλ, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τοποθετήθηκε δημόσια με επιστολή της προς την Ένωσή μας στην οποία δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τις περικοπές. Ακολούθησε ανάλογη δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ουζουνίδου Ευγενία, με την οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα μας. Μάταια περιμέναμε κάποια δήλωση από την πλευρά των βουλευτών της κυβέρνησης. Πλήρης απαξίωση!!!!

Περιμέναμε έστω και την τελευταία στιγμή να τιμήσουν το λόγο τους και να τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει δικαιολογία, καθώς η «ανάγκη» συλλογής 11,5 δις Ευρώ ήταν γνωστή προεκλογικά, καθώς η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν και στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για τα περιβόητα πλέον ισοδύναμα μέτρα. Συνεπώς η συνήθης δικαιολογία του “παραλάβαμε χάος” δεν μπορεί να σταθεί.

Συνεπώς το συμπέρασμα είναι ένα και αδιαμφισβήτητο. Μας υποτιμήσατε, μας εξαπατήσατε, μας είπατε ψέματα! Έτσι πλέον θα σας αντιμετωπίζουμε. Ως ανθρώπους που δεν μας σέβονται και ως ψεύτες. Στην Ελλάδα του 2012, στην Ελλάδα της κρίσης των αξιών, η υπέρτατη αξία δεν είναι η πίστη στην πατρίδα και στα ιδεώδη της Δημοκρατίας, δεν είναι το καθήκον προς τον Έλληνα πολίτη και εκλογέα, δεν είναι η πολιτική αξιοπρέπεια και η συνέπεια των υποσχέσεων με τις πράξεις. Η υπέρτατη αξία είναι η κομματική πειθαρχία και στο όνομά της εκμαυλίζονται συνειδήσεις.

Σαν χθες ήταν που ο υποψήφιοι βουλευτές με τις ακολουθίες τους επισκέπτονταν προεκλογικά το Αστυνομικό Μέγαρο και υπόσχονταν, υπόσχονταν, υπόσχονταν. Σήμερα δεν ασχολήθηκαν καν με το αίτημά μας να μας δηλώσουν ευθαρσώς τι θα αποφασίσουν σχετικά με το αν θα έχουμε τη δυνατότητα να συντηρούμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας.

Κύριοι Βουλευτές, ως αστυνομικοί, υπηρέτες της Δημοκρατίας, σεβόμαστε και θα σεβόμαστε πάντα τον θεσμό που εκπροσωπείτε. Ως πρόσωπα πλέον όμως, έχετε χάσει την αξιοπιστία σας και τον σεβασμό μας. Αν θέλετε να διασώσετε έστω και την τελευταία στιγμή κάτι από τα παραπάνω σας καλούμε να μην ψηφίσετε τις άδικες περικοπές στο μισθό μας και τα υπόλοιπα επαχθή για τον λαό μέτρα. Σας ζητάμε να αναλογιστείτε ότι προέχει το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι αυτό των διεθνών τοκογλύφων και ότι σε μία πολύ δύσκολη ιστορική συγκυρία είστε επιφορτισμένοι να υπερασπιστείτε τον ελληνικό λαό από τις διαθέσεις της αιμοδιψούς τρόικας. Οι πράξεις όλων κρίνονται εντέλει από την ιστορία και το Θεό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Γκλαβίνας Αθανάσιος (πρόεδρος)

 

Θεμελή Σταυρούλα (Γενικός Γραμματέας)

 

Γκούντρας Γεώργιος (Ταμίας)

 

Τριβιάης Γεώργιος (Αντιπρόεδρος)

 

Ουσταγιαννίδης Παντελής (Οργανωτικός Γραμματέας)

 

Λιάκος Ζήσης (Μέλος)

 

Κοσκοσίδης Ευστάθιος (Μέλος)

 

Καρυπίδης Λεωνίδας (Μέλος)

 

Σαββουλίδης Γεώργιος (Μέλος)

Comments are closed.