Ιούλ
16
2024
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα

 

Για πολλά́ χρόνια η έκφραση “Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα”, εξέφραζε με γλαφυρό τρόπο το παράπονο της επαρχίας, την αίσθηση ότι είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου θεού. Σήμερα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φρόντισε να ξανακάνει την έκφραση αυτή επίκαιρη. Μηδέν (0) θέσεις ενόψει των μεταθέσεων για την Κοζάνη της απολιγνιτοποιησης, αλλά και άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας της επαρχίας.

Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Ούτε διακατεχόμαστε από συντεχνιακού τύπου νοοτροπία. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της Αθήνας, σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εκεί συνάδελφοί μας. Και αποδεχόμαστε το γεγονός ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην πρωτεύουσα και στην επίλυση των πολλών προβλημάτων της.

Άλλο αυτό και άλλο το απόλυτο μηδέν, με το ερμητικό σφράγισμα της πόρτας που οδηγεί από την Αθήνα στην επαρχία.

Τα μηνύματα ξεκάθαρα, ειδικά προς τους συναδέλφους που μάταια περιμένουν εδώ και τόσα χρόνια υπομονετικά, να έρθει η σειρά τους και να φύγουν από την Αθήνα μέσω της πολυπόθητης μετάθεσης προς τους τόπους καταγωγής τους. Όλοι στην Αθήνα λοιπόν. Εκεί που υπάρχει έλλειψη Προσωπικού.!! Ή μήπως όχι;

Κι εδώ θέτουμε το φλέγον ερώτημα. Τα προηγούμενα χρόνια που έστω και φειδωλά “άνοιγε” ένας μικρός αριθμός θέσεων προς την επαρχία, γιατί η αστυνόμευση στην Αθήνα ήταν υψηλότερου επιπέδου; Γιατί τα προβλήματα που όντως έχουν σήμερα οι μάχιμες Υπηρεσίες της Αθήνας δεν τα είχαν τότε; Αφού έφευγε κόσμο για την επαρχία!

Μήπως η λύση του προβλήματος βρίσκεται κάπου αλλού, φερ ειπείν στον τρόπο που διατίθεται η υπάρχουσα δύναμη στο λεκανοπέδιο;

● Πουείναιαυτοίπουεπέστρεψαναπότηφύλαξηεπισήμων,ήμήπωςτελικά επέστρεψαν παρά μόνο ελάχιστοι; Αν θέλετε απαντήστε με συγκεκριμένους αριθμούς!

● ΠόσοιαστυνομικοίυπηρετούνστηνΑττικήκαιπου;Δώστεστηδημοσιότηταπόσοι αστυνομικοί υπηρετούν στην Αθήνα και πόσοι εξ αυτών σε μάχιμες Υπηρεσίες, πόσοι σε υπηρεσίες φύλαξης επισήμων και πόσοι στα γραφεία.

● Γιατίδενσταματάνεταπάρεργα,ταοποίαθαεξοικονομήσουνένασεβαστόαριθμό αστυνομικών; Π.χ. οι επιδόσεις δικογράφων και οι μεταγωγές ψυχασθενών συνεχίζονται κανονικά παρά τις εξαγγελίες.

● Γιατίδενεξαλείφετετηνάσκοπηγραφειοκρατίακαιαλληλογραφία(ειδικάμεταξύ αστυνομικών Υπηρεσιών), ώστε να απεμπλακούν συνάδελφοι από γραφειακή απασχόληση και να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στους δρόμους;

Και ενώ όλα τα παραπάνω ζητήματα χρονίζουν και πλέον τα αποδεχόμαστε ως ελληνική πραγματικότητα, η λύση είναι να στερήσετε από κάποιες δεκάδες συναδέλφων τη δυνατότητα να βελτιώσουν έστω στο ελάχιστο τις συνθήκες διαβίωσής τους και ταυτόχρονα από όλους τους υπόλοιπους που αναμένουν στη λίστα μεταθέσεων, την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα έρθει η δική τους σειρά!

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να ακυρώσετε τις μηδενικές μεταθέσεις του 2024.

page2image24005264

About the Author:

Comments are closed.