Φεβ
1
2022
ΕΞΑΡΘΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

           Μεγάλη επιτυχία από το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης όπου εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιόταν συστηματικά στις τηλεφωνικές εξαπατήσεις κυρίως ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

           Συγκεκριμένα, την 31.01.2022 και πρωινές ώρες, καταγγέλθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής εξαπάτησης κατοίκων της πόλης ,κατά τις οποίες άγνωστοι δράστες, παριστάνοντας τον ιατρό ή Αστυνομικό προσποιούμενοι ότι το συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου απαιτούσαν τη καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού.

           Αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, Αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας της ανωτέρω Υπηρεσίας , αφού προηγουμένως είχαν εντοπίσει αλλοδαπή , καθώς από την εν γένει συμπεριφορά της είχε κριθεί ως ύποπτη, την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν κατά την στιγμή που είχε παραλάβει μία χάρτινη σακούλα περιέχουσα το χρηματικό ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.00,00) Ευρώ την οποία είχε απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας της ηλικιωμένη παθούσα.

            Προηγουμένως άγνωστη γυναίκα ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, παριστάνοντας την κόρη της εκλιπαρώντας να παραδώσει όποιο χρηματικό ποσό διέθετε. Η ανωτέρω ηλικιωμένη πειθόμενη από τα παραπάνω ψευδή γεγονότα συμφώνησε να παραδώσει το προαναφερθέν χρηματικό ποσό, το οποίο απέρριψε στην ανωτέρω δράστιδα.

           Οι Συνάδελφοι μας για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι εκτελούν απερίσπαστοι το καθήκον τους δείχνοντας για ακόμη μια φορά ιδιαίτερο ζήλο και επαγγελματικότητα με διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

            Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης με αίσθημα περηφάνιας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια.

 

 

 

 

About the Author:

Comments are closed.