Μαρ
15
2017
Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσής μας με τον Α.Δ. Κοζάνης και τον Γενικό Περιφ. Α.Δ. Δυτ. Μακεδονίας

Την Δευτέρα  13 Μαρτίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας στο πλαίσιο της συνεργασίας, ενημέρωσης και εθιμοτυπίας, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Κοζάνης κ. ΘΕΟΧΑΡΗ Χαράλαμπο και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο κ. ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ Παναγιώτη.

Οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικά καλό κλίμα στις οποίες αναλύθηκαν διεξοδικά εκ μέρους μας τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας.

Αρχικά επισκεφθήκαμε τον Διευθυντή Αστυνομίας Κοζάνης όπου του ζητήσαμε να μας ενημερώσει για τις επίσημες προτάσεις που έγιναν και που αφορούν το καινούργιο οργανόγραμμα μετά τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις των Τμημάτων σε Βόιο και Σέρβια. Τον ενημερώσαμε για τα κτιριακά προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Βοίου, καθώς και την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού (γραφεία, ντουλάπες κ.α.). Συγκεκριμένα, η μη ύπαρξη κατάλληλων κρατητηρίων στο «νέο» Τ.Δ.Μ. Βοΐου και η ανάγκη αναμόρφωσης γραφείων και αποθηκευτικών χώρων στο «νέο» Α.Τ. Βοΐου. Παράλληλα επισημάναμε την ανάγκη νέου σχεδιασμού ή ανακατανομής του συνόλου  περιπολικών και τον εφοδιασμό των «νέων» Υπηρεσιών με επιπλέον οχήματα καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Επίσης ζητήσαμε να μας ενημερώσει για τις υπηρεσιακές ενέργειες που έχουν γίνει για την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Σερβίων, την ανακατασκευή του κτιρίου της Πτολεμαΐδας και το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τα περιπολικά οχήματα.

Στην συνέχεια θέσαμε αναλυτικά το θέμα της ασφάλειας και των όρων υγιεινής των συναδέλφων που εκτελούν υπηρεσία στα Διόδια του Πολυμύλου. Σε ένα θέμα που απασχολεί την Ένωσή μας διαχρονικά, καλέσαμε τον κ. Διευθυντή να παρευρεθεί  σε επιτόπια αυτοψία του χώρου και στην συνέχεια να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Τέλος, αναπτύξαμε τις θέσεις μας όσον αφορά την είσοδο των πολιτών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, μέσα από την σκοπιά-υποδοχή και την ανάγκη σχεδιασμού και δημιουργίας ενός διαφορετικού τρόπου επιτήρησης του κτιρίου αλλά και τον έλεγχο των πολιτών, στο πλαίσιο εναρμονισμού των μέτρων ασφαλείας αμφότερων, με βάση τις διαταγές, κανονισμούς και προτροπές του Αρχηγείου του Σώματος, συμπεριλαμβανομένης και της τρωτότητας του κτιρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι πριν την λειτουργία των «νέων» Τμημάτων, οι συνάδελφοι θα κληθούν να δηλώσουν την υπηρεσία που επιθυμούν να υπηρετήσουν και ότι τα όποια προβλήματα ανακύψουν θα αντιμετωπιστούν σε δεύτερο χρόνο, έχοντας την πλήρη εικόνα των αιτημάτων. Για τα κτιριακά θέματα και για τα περιπολικά οχήματα, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, μας διαβεβαίωσε ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους. Για το θέμα του Πολυμύλου συμφώνησε ότι οι συνθήκες επιβάλλεται να διορθωθούν και μας παρέπεμψε σε έγγραφο που απέστειλε σε πρόσφατα παρελθόντα χρόνο στην εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. που επεσήμαινε τα προβλήματα αυτά. Κλείνοντας, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση για την σκοπιά-υποδοχή κατατεθεί από την Ένωσή μας και αφορά την ασφάλεια συναδέρφων και πολιτών που εισέρχονται στο Α.Μ. Κοζάνης.

Ακολούθησε η συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή όπου τέθηκαν οι προειρημένοι προβληματισμοί μας.

17353056_1870909403152782_555180875_n

Ο κ. Γενικός, αρωγός και συμπαραστάτης της Ένωσής και των δίκαιων αιτημάτων μας, υποσχέθηκε ότι θα συμβάλει στην υλοποίηση τους στο μέτρο του δυνατού. Στην συνέχεια, αφού μας μετέφερε την αγωνία του Αρχηγού του Σώματος και την δική του, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έλλειψη, από πλευράς της Διοίκησης, της προσέγγισης του Αστυνομικού πρωτίστως ως ανθρώπου, οικογενειάρχη και γενικότερα ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας που πλήττεται από την οικονομική κρίση και τέλος ως επαγγελματία. Αυτήν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι και θα είναι η καθημερινή του οδηγία προς τους υφισταμένους του Διευθυντές και Διοικητές Τμημάτων.

Η Ένωσή μας, πιστή στις αρχές της, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΗΣΗΣ ΛΙΑΚΟΣ      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ

About the Author:

Comments are closed.