Αυγ
8
2012
Έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τον υπουργό μετά από πρόταση της Ένωσής μας.

          Μετά από πρόταση της Ένωσής μας αναφορικά με την απαλλαγή της ΕΛ.ΑΣ. από ξένα καθήκοντα και ειδικότερα από τη φύλαξη των εξεταστικών κέντρων κατά τις Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και παρεμφερείς διαδικασίες που εντάσσονται στο γενικότερο φάσμα της παιδείας (εξετάσεις κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας κτλ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία διαβίβασε τα επιχειρήματά μας προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Αναμένουμε τη θέση του Υπουργείου, όχι μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά γενικότερα στην απαλλαγή της ΕΛ.ΑΣ. από τα πάρεργα και την δραστηριοποίηση με όλες της τις δυνάμεις, προς όφελος της κοινωνίας, στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Θα ανασύρουμε το θέμα σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν από τις επόμενες εξετάσεις, ώστε να μην ξεχαστεί σε κάποιο φάκελο σε κάποιο γραφείο του Υπουργείου.  Ακολουθεί το έγγραφο της ΠΟΑΣΥ προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας Πολίτη.

Αθήνα 27 Ιουλίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 800/11/2α

Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Απαλλαγή της Ελληνικής Αστυνομίας από τα ξένα καθήκοντα και ιδίως από τη φύλαξη των εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων»

Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης με το επισυναπτόμενο υπ’ αριθ. 52/2012 από 23/07/2012 έγγραφό της ζητά την απαλλαγή της Ελληνικής Αστυνομίας από τα πάρεργα και αλλότρια προς το έργο αυτής καθήκοντα τα οποία δεν άπτονται άμεσα με την κύρια αποστολή της, όπως η εμπλοκή με διάφορους τρόπους στην διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, κυρίως μέσω της φρούρησης των εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων.

Άραγε γιατί να είναι απαραίτητη η παρουσία των αστυνομικών στην ανωτέρω διαδικασία και τα καθήκοντα αυτά να μην μπορούν να εκτελεστούν από υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αφού η τήρηση της τάξης κατά την ώρα διενέργειας των εξετάσεων μπορεί κάλλιστα να ανατεθεί σε υπάλληλους του αρμόδιου για την διενέργεια των εξετάσεων Υπουργείου; Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της φύλαξης των βαθμολογικών κέντρων όπου ο χώρος φύλαξης δεν διαθέτει τις προδιαγραφές ασφάλειας και δεν διασφαλίζονται απόλυτα ούτε τα γραπτά, αλλά ούτε και ο ίδιος ο αστυνομικός.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφο της Ε.Α.Υ. Κοζάνης είναι πλήρως τεκμηριωμένα και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παρακαλούμε για την από μέρους σας παρέμβαση προκειμένου υπάρξει απεμπλοκή των αστυνομικών από τα πάρεργα όπως αυτό της φύλαξης των εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων, το οποίο σε συντρέχουσα περίπτωση και εφόσον παραστεί ανάγκη μπορεί να αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσματικά από τις συνήθεις περιπολίες (εποχούμενες , ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ κλπ).

ypografes-poasy

Comments are closed.