Νοέ
10
2016
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, προσπάθησε να λειτουργήσει ενωτικά θέτοντας όπως όφειλε το συμφέρον του συνόλου πάνω από τα οποιαδήποτε προσωπικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας όσον αφορά το συνδικαλιστικό κίνημα και αυτή θα υπηρετούμε για όσο καιρό οι συνάδελφοί μας κρίνουν ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους.

Με οδηγό την παραπάνω απαράβατη αρχή πορευτήκαμε έως τώρα, ανεχόμενοι πολλές φορές καταστάσεις που δύσκολα γίνονται ανεκτές. Συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές, που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας αλλά κυρίως συμπεριφορές που υπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα. Κλείσαμε μάτια και αυτιά, όχι γιατί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε, αλλά γιατί το τελευταίο που θα απασχολούσε τους συναδέλφους- μέλη μας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, θα ήταν εσωτερικές συγκρούσεις και έριδες μεταξύ αυτών που η αποστολή τους είναι να επιλύουν τα προβλήματα των αστυνομικών ή τουλάχιστον να τα αναδεικνύουν.

Αυτό όμως που δεν μπορούμε να ανεχτούμε είναι να εξαπατάται στο όνομα ταπεινών συμφερόντων το σύνολο των συναδέλφων μας. Με λύπη αλλά όχι με έκπληξη (καθώς δεν είναι η πρώτη φορά), διαπιστώσαμε ότι ο συνάδελφος και  πρόσφατα παραιτηθείς από μέλος του Δ.Σ. Μπαντόλας Στέργιος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζει ως προσωπική του επιτυχία ( ή έστω της παρέας που αυτοαποκαλείται ΔΗΚΑΣΕ) τη θετική εξέλιξη του ζητήματος της προμήθειας των αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Μία εξέλιξη που αποτελεί αποτέλεσμα της συνάντησης του Δ.Σ. της Ένωσής μας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κατά την οποία προσωπικά δεσμεύτηκε για την θετική έκβαση της υπόθεσης. Τις  όποιες ενέργειες πραγματοποίησε ο κ. Μπαντόλας ως υπάλληλος του γραφείου Εσωτερικών Λειτουργιών της Υπηρεσίας (δακτυλογράφηση ορισμένων εγγράφων που εστάλησαν υπηρεσιακώς), συνιστούν υποχρέωσή του και όχι συνδικαλιστική δράση.

Όπως βέβαια προαναφέρθηκε, η ανακοίνωσή του δεν εξέπληξε κανέναν, αφού κάτι παρόμοιο δεν αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ενεργειών του κ. Μπαντόλα. Πιο χαρακτηριστική από όλες στο πρόσφατο παρελθόν, όταν  πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των προέδρων των Ενώσεων της Δυτικής Μακεδονίας, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου τεθεί υπόψη του το ζήτημα της προμήθειας υλικοτεχνικού εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ. Ο  κ. Μπαντόλας συμμετείχε στη συνάντηση ως μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Μισή ώρα μετά το πέρας της συνάντησης, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, εστάλη ανακοίνωση του κ. Μπαντόλα στα Μ.Μ.Ε. στην οποία παρουσιαζόταν ως πρωτοβουλία του ΔΗΚΑΣΕ η συγκεκριμένη συνάντηση. Εδώ θα πρέπει να τονισθεί ότι στον κ. Μπαντόλα δεν έχει δοθεί ουδεμία εξουσιοδότηση από κανέναν όργανο της Ομοσπονδίας να προβαίνει σε ανακοινώσεις.

Στον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών (και κατ’ επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη) δεν περισσεύει κανείς. Κάθε ενέργεια που ενισχύει το σκοπό αυτό είναι θετική και χαιρετίζεται από την Ένωσή μας. Δεν γίνεται όμως η προσπάθεια και ο κόπος άλλων να καπηλεύεται για την επίτευξη προσωπικής προβολής. Δεν γίνεται να χτίζονται συνδικαλιστικές καριέρες πάνω στα προβλήματα των συναδέλφων. Δεν νοείται να θεωρούν κάποιοι τους συναδέλφους μας αφελείς και να τους σερβίρουν ψέματα χωρίς δισταγμό. Η εποχή της μικροπολιτικής έχει περάσει και δεν θα ανεχτούμε κανέναν νοσταλγό να την επαναφέρει.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΖΗΣΗΣ                                                 ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

About the Author:

Comments are closed.