Νοέ
13
2014
Αστυνομικά μέτρα στις αθλητικές συναντήσεις

poasy

Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 800/3/26α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Αστυνομικά μέτρα στις αθλητικές συναντήσεις»

Κύριε Αρχηγέ,

Για τα προβλήματα που ανακύπτουν τακτικότατα κατά τη λήψη μέτρων στη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ κλπ, όσο και στις μετακινήσεις φιλάθλων, η Ομοσπονδία μας έχει ασχοληθεί κατ’ επανάληψη απευθυνόμενη σε κάθε αρμόδιο, πλην όμως μέχρι σήμερα αυτά δεν έτυχαν θετικής αντιμετώπισης ούτε στο ελάχιστο. Απεναντίας παρατηρείται διαρκώς μια αυξανόμενη κατασπατάληση δύναμης και υπέρμετρη καταπόνηση των συναδέλφων.

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας λάβαμε το επισυναπτόμενο 800/3/19 από 06/11/2014 έγγραφο, το οποίο αναφέρεται στην τέλεση των αθλητικών συναντήσεων, οι οποίες καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο με βάση τα συμφέροντα των ΠΑΕ και των συνδρομητικών καναλιών που καλύπτουν τηλεοπτικά τις αθλητικές συναντήσεις, δίχως να ενημερώσουν καθόλου την οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου (Εθνική εορτή) και την 17η Νοεμβρίου (Επέτειος του Πολυτεχνείου) ημέρες κατά τις οποίες η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός λόγω των μέτρων τάξης, προγραμματίστηκαν – προγραμματίζονται αγώνες δίχως να λαμβάνεται υπόψη η υπάρχουσα διαθέσιμη αστυνομική δύναμη, αδιαφορώντας για την αστυνόμευση της τοπικής κοινωνίας και της ασφάλειας των πολιτών.

Δυστυχώς τα θέματα της αστυνόμευσης των αθλητικών συναντήσεων εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από τη Διοίκηση με την παλιά συνταγή της εξαναγκαστικής χρήσης υπερβολικών αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς προηγούμενο έγκαιρο εξορθολογισμό, αλλά ούτε και τη στοιχειώδη κοστολόγηση της απαιτούμενης δαπάνης που θα περιόριζε σε ικανοποιητικά επίπεδα τον αριθμό της διαθέσιμης αστυνομικής δύναμης.

Κύριε Αρχηγέ,

Μπροστά σ΄ όλα αυτά φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένη η προσωπική σας παρέμβαση για την θετική αντιμετώπιση των προαναφερομένων προβλημάτων, αναστρέφοντας την υφιστάμενη άσχημη κατάσταση.

ypografes-poasy

About the Author:

Comments are closed.