Μαρ
21
2014
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας με ταυτόχρονη ενημέρωση μέσω Skype για τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά ζητήματα

Την 19/3/2014 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσής μας, η οποία ταυτόχρονα ήταν και εκλογοαπολογιστική. Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Γενική Συνέλευση ήταν τα εξής:

1. Οικονομικός Απολογισμός έτους 2013

2.  Προϋπολογισμός έτους 2014.

3.  Παρουσίαση πεπραγμένων παρελθόντος έτους.

4.  Εκλογή μελών επιτροπής διαχείρισης του ταμείου αλληλοβοήθειας της Ένωσής μας.

5. Προκήρυξη εκλογών οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 16/5/2014.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, μετά από κάλεσμα του Δ.Σ. της Ένωσής μας, συνδεθήκαμε, μέσω Skype, με το συνάδελφο αντιπρόσωπο της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ, κ. ΠΑΝΤΑΖΗ Βασίλειο, γνώστη της ασφαλιστικής – συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, προκειμένου να αναγνώσουμε – αναλύσουμε από κοινού τη νέα Υπουργική Απόφαση που αφορά το ΤΕΑΠΑΣΑ (εφάπαξ, κρατήσεις κ.λπ.) και η κατακλείδα της προαναφερθείσας ανάγνωσης – ανάλυσης  είναι:

1. Νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, τόσο για την Αστυνομία Πόλεων, όσο και για την Ελληνική Χωροφυλακή, με καλύτερους όρους και χωρίς τις υπέρογκες μειώσεις του Ν.4093/2012.

2. Καταβολή του εφάπαξ με 30 έτη ασφάλισης στα ταμεία της Αστυνομίας Πόλεων και Ελληνικής Χωροφυλακής.

3. Ευνοϊκές ρυθμίσεις για το χρόνο καταβολής του εφάπαξ στους έχοντες αναπηρία > 67% από δυσίατο νόσημα (ιδίων & μελών οικογενειών τους) και τρίτεκνους – πολύτεκνους.

4. Αυξημένες τακτικές κρατήσεις για τους παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, καθώς και εισαγωγή νέων έκτακτων κρατήσεων για τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

5. Χρόνος χορήγησης του εφάπαξ είναι οι 6 μήνες από την ολοκλήρωση του φακέλου ή το πολύ 1 έτος.

6. Δημιουργία και τήρηση από 1/1/2014 αρχείων διαρκούς ενημέρωσης στοιχείων μηνιαίων αποδοχών – εισφορών των ασφαλισμένων.

Comments are closed.