Φεβ
5
2013
Εκεί που μας χρωστούσαν, μας παίρνουν και το βόδι.

Και ξαφνικά από ήρωες “κατηγορούμενοι”. Ο λόγος; Οι καθ’ όλα αξιόπιστοι ληστές, τρομοκράτες, τοξοβόλοι, απαγωγείς, κάτοικοι γιάφκας δήλωσαν ότι βασανίστηκαν από  αστυνομικούς. Αφού το είπαν έτσι θα έγινε. Οι αστυνομικοί είναι βασανιστές, η Κοζάνη “Γκουαντανάμο” και τα παιδιά που τυγχάνουν και φοιτητές, αλλά πλέον είναι πολιτικοί κρατούμενοι ή αιχμάλωτοι πολέμου, είπαν όλη την αλήθεια, αφού ούτως ή άλλως λόγω ιδεολογίας δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την Αστυνομία. Οπότε, ορθώς πρέπει όλοι να σπεύσουμε να τους υπερασπιστούμε. Υπάρχει περίπτωση να μην έγιναν έτσι τα πράγματα; Αποκλείεται. Πολιτικό κόμμα έσπευσε να καταδικάσει τα “βασανιστήρια” και οι αστυνομικοί από ήρωες βρίσκονται ξαφνικά στο “εδώλιο του κατηγορουμένου” με εισαγγελέα τους bloggers  και δικαστή τον ανώνυμο σχολιαστή των ιστοσελίδων.

Όλοι αυτοί, που ποτέ δεν έχουν συμμετάσχει σε αστυνομική επιχείρηση, που δεν έχουν βρεθεί στη θέση να καταδιώκουν ένα αυτοκίνητο με πάνοπλους κακοποιούς, που δεν έχουν ποτέ νιώσει την καρδιά να είναι έτοιμη να σπάσει και το μυαλό να σκέφτεται ότι μπορεί σήμερα να μη γυρίσω στο σπίτι μου, βιάστηκαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι οι δράστες “κακοποιήθηκαν”.

Μας εξοργίζει, μας προσβάλλει και μας καταποντίζει το ηθικό η στάση αυτή. Δεν είναι δυνατό να συλληφθούν πάνοπλοι δράστες με οπλισμένα καλάσνικοφ χωρίς να ασκηθεί βία. Σε μία επιχείρηση που για λεπτομέρειες δεν γίναμε μάρτυρες λουτρού αίματος, που οι δράστες σαν αγρίμια μέχρι και τη τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να αποφύγουν τη σύλληψη και που κυρίως κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας αναίμακτα, η άσκηση βίας είναι απαραίτητη και δεδομένη.

Η διερεύνηση από την Δικαιοσύνη κάθε καταγγελίας από όπου και αν προέρχεται, είναι υποχρεωτική και θεμιτή. Αποτελεί και δική μας επιθυμία η πραγματοποίηση της έρευνας, ώστε να μην μείνει ούτε σκιά στην υπόθεση αυτή, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ξεκάθαρη κίνηση αντιπερισπασμού και προσπάθειας αναστροφής του κλίματος. Η άκριτη όμως αποδοχή  των “καταγγελιών” των εν δυνάμει δολοφόνων, αποτελεί προσβολή στο έργο μας και στον κίνδυνο που διέτρεξαν οι συνάδελφοί μας κατά την επιχείρηση.

Μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν λίγες ημέρες γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από πολιτικό κόμμα, αναφορικά με συμβάν που έγινε σε κεντρικό σημείο της Κοζάνης και κατά το οποίο συνελήφθησαν έξι άτομα. Τότε καταγγέλθηκε αστυνομική αυθαιρεσία από μέρους μας. Όταν όμως η δικαιοσύνη έκρινε και καταδίκασε τους 5 από τους νεαρούς σε  1 χρόνο φυλάκιση για αντίσταση, δεν ακολούθησε μία ανακοίνωση, στην οποία τουλάχιστον να δικαιώνονταν οι αστυνομικοί, καθώς αποδείχτηκε ότι τελικά όχι μόνο δεν λειτούργησαν αυθαίρετα, αλλά ήταν και οι δέκτες της επιθετικής συμπεριφοράς των νεαρών.

Αναλογιστείτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο ηθικό των αστυνομικών  που κινδύνεψαν και λειτούργησαν με επαγγελματισμό και εν τέλει με τι ψυχολογία θα αντιδράσουν σε ενδεχόμενη μελλοντική παρόμοια κατάσταση, από τη στιγμή που με τόση ευκολία έγιναν αποδεκτές οι θέσεις των κακοποιών που πριν λίγες ημέρες τους σημάδευσαν με οπλισμένα καλάσνικοφ.

 

Κοζάνη 5 Φεβρουαρίου 2013

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

Πρόεδρος

ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ Αθανάσιος

Η

Γεν. Γραμματέας

ΘΕΜΕΛΗ Σταυρούλα

 

 

Comments are closed.