Σεπ
21
2012
Κοινό Δελτίο Τύπου των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

Σήμερα 21-9-2012 και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη ένστολη διαμαρτυρία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας ενάντια στις άδικες και καταστροφικές για τους ενστόλους περικοπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Η αρχική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης και ακολούθως οι συγκεντρωμένοι Αστυνομικοί μετέβησαν στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, όπου αφού ένωσαν τη φωνή τους με τους συναδέλφους των Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήσαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Εορδαίας. Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ουζουνίδου Ευγενία και των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μακρή Ραχήλ, καθώς και εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, οι οποίοι απηύθυναν μήνυμα συμπαράστασης στους ενστόλους. Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης απήυθυνε επίσης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ «Η Ένωση».

Το μήνυμα που έστειλαν οι ένστολοι διαμαρτυρόμενοι ήταν σαφές: “Δεν πάει άλλο”. Η κυβέρνηση, μας φτάνει στα όρια της εξαθλίωσης και αυτό δεν μπορούμε ούτε να το αντέξουμε ούτε να το ανεχθούμε. Οι προεκλογικές υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού αποδεικνύονται προεκλογικές πομφόλυγες και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το θηρίο της εγκληματικότητας χωρίς ηθικό και με την κυβέρνηση να σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των οικογενειών μας.

Η ανοχή της κοινωνίας και των ενστόλων έχει πλέον εξαντληθεί. Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να τοποθετήσει επιτέλους τις ανάγκες του ελληνικού λαού πάνω από το συμφέρον των διεθνών τοκογλυφών.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενωμένοι και συμπορευόμενοι με την υπόλοιπη κοινωνία που πλήττεται συνολικά. Θα σταθούμε δίπλα στο λαό και όχι απέναντί του. Το δικαίωμα των ενστόλων για αξιοπρεπή διαβίωση και της κοινωνίας για ένα περιβάλλον ασφάλειας είναι αδιαπραγμάτευτο.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Δ.Σ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αθανάσιος ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ

Χρήστος ΤΡΙΓΩΝΗΣ

Θωμάς ΝΑΤΣΗΣ

Ιωάννης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Comments are closed.