Νοέ
27
2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς…
Η φράση αυτή, από ορισμένους αποδίδεται λανθασμένα στον Μαχάτμα Γκάντι. Νεότερα στοιχεία μαρτυρούν ότι ο εκφραστής της ήταν ο Nicholas Klein το 1914 όταν περιέγραφε τι πρόκειται να συμβεί στο αμερικανικό συνδικάτο εργατών στη βιομηχανία ένδυσης “​Amalgamated Clothing Workers of America”.
Ποιος θα φανταζόταν ότι σήμερα, εν έτει 2018, όταν υποτίθεται τα εργασιακά δικαιώματα θεωρούνται κεκτημένα και η προστασία της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εργαζομένων είναι τουλάχιστον σεβαστή, η ρήση αυτή θα ήταν τόσο επίκαιρη. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι οι δηλώσεις του προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Υ. κ. Γερακαράκου και 5 ακόμη θεσμικών εκπροσώπων πρωτοβάθμιων ενώσεων, σχετικά με πιθανές παραλείψεις που οδήγησαν στο ξυλοδαρμό συναδέλφων μελών, θα οδηγούσε στην πειθαρχική τους δίωξη; Τυχόν λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις της Φυσικής Ηγεσίας δεν ειναι δυνατόν να χρεώνονται στο συνδικάτο.
Το χρέος όλων των εκλεγμένων είναι ιερό και ειδικά του προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Υ. που έχει επωμιστεί τη δύσκολη αποστολή να “προσέχει και τους 54.462” αφού αυτός που θα έπρεπε να το κάνει, μάλλον έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει.
Προφανώς η ηγεσία θέλει ένα συνδικαλιστικό κίνημα φιμωμένο και φοβισμένο. Ένα συνδικαλιστικό κίνημα που να μην ενοχλεί, που να μην είναι η “αλογόμυγα που θα τσιμπά” την ηγεσία όταν αυτή δεν προσέχει τα παιδιά της. Εν τέλει θέλει δηλαδή, ένα συνδικαλισμό που δεν είναι συνδικαλισμός.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση όλων των μελών μας προς τους διωκόμενους συναδέλφους-συνδικαλιστές. Στην ηγεσία θυμίζουμε ότι η δίωξη προς την ηγεσία της Π.Ο.Α.Σ.Υ. και τους λοιπούς εκλεγμένους, ισοδυναμεί με δίωξη της ελευθερίας του λόγου και με προσπάθεια φίμωσης κάθε αδέσμευτης φωνής.Όσες πειθαρχικές διώξεις και αν ασκηθούν δεν είναι αρκετές για να κάμψουν το φρόνημα και να τσαλακώσουν το ηθικό ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά, υπό αντίξοες συνθήκες, θυσιάζοντας χρόνο από την προσωπική τους ζωή, προσδοκώντας όχι σε εφήμερα αξιώματα αλλά σε ένα καλύτερο,για όλους μας, μέλλον.
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα υποταχθεί, παρά μαχόμενο και , με αγαστη σύμπνοια θα κερδίσει και αυτή τη μάχη.

About the Author:

Comments are closed.