Αυγ
14
2012
Επίσκεψη στον Έβρο από το Δ.Σ. της Ένωσής μας

Την 13/8/12 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας πραγματοποίησε επίσκεψη στις Υπηρεσίες όπου υπηρετούν οι αποσπασμένοι συνάδελφοί μας στην Α.Δ. Αλεξανδρούπολης. Αφού ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα των συναδέλφων  τους οποίους συναντήσαμε στο Σουφλί, μεταβήκαμε στην Αλεξανδρούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης κ. Τσουκνάδη Ιωακείμ  καθώς και με τον πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης κ. Χατζηαναγνώστου Κωνσταντίνου.

Διαπιστώσαμε από κοντά την προχειρότητα του σχεδιασμού της επιχείρησης και το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι όσον αφορά τη διαμονή, τη σίτιση  και τη μεταφορά τους στους αφού οι περισσότεροι εξ αυτών ουσιαστικά εργάζονται 12 ώρες την ημέρα λόγω της απόστασης τόπου διαμονής και εργασίας και καταβάλαμε προσπάθεια να επιλύσουμε κάποια από αυτά τα προβλήματα.

Στα αρνητικά η εκ νέου διαπίστωση ότι η ηγεσία αδιαφορεί για τις συνθήκες που βιώνουν οι συνάδελφοι. Στα θετικά η προσπάθεια που διαπιστώσαμε ότι καταβάλλεται από τους αστυνομικούς της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης (Ταξίαρχος, επιτελείο, Διοικητές και προσωπικό Υπηρεσιών) αλλά και από την τοπική ‘Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας.

Η όλη μας επίσκεψη ενίσχυσε την ήδη εξεφρασμένη μας άποψη ότι πρόβλημα θα λυθεί άπαξ με την απόσπαση σε πρώτη φάση και ακολούθως τη μετάθεση (αφού γίνει τροποποίηση της οργανικής) των αστυνομικών που έχουν τόπο συμφερόντων τον Έβρο. Με αυτόν τον τρόπο ούτε οι άλλες Διευθύνσεις θα αδειάσουν, τα έξοδα για το Ελληνικό Δημόσιο θα είναι λιγότερα, οι συνάδελφοί μας δεν θα ξεσπιτωθούν και οι αντίστοιχοι συνάδελφοι που θα μεταβούν στον Έβρο θα αποδώσουν καλύτερα στο έργο τους καθώς το ηθικό είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας απόδοσης του αστυνομικού.

 

Comments are closed.