Οκτ
6
2016
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μεγάλη ΑΠΑΤΗ με τα σταθερά τηλέφωνα.

tilefonoo

Προσοχή στις απάτες μέσω τηλεφώνων

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά που συνέβησαν και στην περιοχή μας, κατά τα οποία συμπολίτες μας εξαπατήθηκαν από δράστες με τη μέθοδο του τηλεφωνήματος με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε συγγενικό πρόσωπο, θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για τα εξής:

Οι δράστες τηλεφωνούν, και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται ένα νεαρό πρόσωπο που κλαίει και απευθύνεται προς το υποψήφιο θύμα υποδυόμενος συγγενικό του πρόσωπο (παιδί, εγγόνι). Αμέσως μετά, και εφόσον το υποψήφιο θύμα δείχνει να πείθεται, τη συζήτηση συνεχίζει έτερο πρόσωπο (συνήθως άντρας), ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι αστυνομικός και ότι κάποιος από την οικογένεια του υποψήφιου θύματος προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, σκότωσε κάποιον και για να “μην πάει φυλακή” θα πρέπει να πληρωθούν κάποια χρήματα. Εφόσον το υποψήφιο θύμα πεισθεί και για αυτό, ακολουθούν νέα τηλεφωνήματα με οδηγίες για τον τρόπο παράδοσης των χρημάτων.

Σε περίπτωση που δεχτείτε τέτοιου είδους τηλεφώνημα:

Παραμείνετε ψύχραιμοι και μην πιστέψετε λέξη από όσα σας λένε. Πρόκειται για ΑΠΑΤΗ με σκοπό να σας πείσουν να τους παραδώσετε χρήματα. Μη δίνετε περισσότερα στοιχεία δικά σας ή οικείων σας (οι δράστες εκμεταλλεύονται την αναστάτωση του θύματος και εκμαιεύουν ονόματα και άλλα στοιχεία). Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΑ στο “100” και ενημερώστε για το τηλεφώνημα. Οι συνάδελφοι θα σας δώσουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε. Επειδή έως τώρα τα περισσότερα θύματα ήταν υπερήλικες συμπολίτες μας, ενημερώστε τα υπερήλικα μέλη της οικογένειάς σας γιατί μπορεί αυτοί να είναι τα επόμενα θύματα.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΖΗΣΗΣ                                     ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

About the Author:

Comments are closed.