Οκτ
1
2016
Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα

 

Δελτίο Τύπου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσής μας, συνεδρίασε σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 13:00 στην Πτολεμαΐδα, με την συμμετοχή των συναδέλφων που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της Εορδαίας. Οι εργασίες του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν στην Πτολεμαΐδα, ανοίγοντας έτσι έναν κύκλο συναντήσεων και επαφών με τους συναδέλφους της Περιφέρειας που θα έχουν με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα να θέσουν απευθείας στο Δ.Σ. τους προβληματισμούς τους. Τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν είναι τα εξής:

  1. Η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες και κυρίως η μη ύπαρξη ανακριτικών υπαλλήλων. Αποτέλεσμα της λειψανδρίας είναι να πραγματοποιούνται μικτές περιπολίες, στην ΔΕΥΤΕΡΗ μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί η πρακτική αυτή.
  2. Ο γερασμένος στόλος των περιπολικών, ιδίως στο Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας που όπως καταγγέλθηκε όλα έχουν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα ενώ υπάρχουν και ακινητοποιημένα οχήματα που «λιάζονται» στον χώρο στάθμευσης των υπηρεσιών.
  3. Η εκτέλεση υπηρεσίας στα Διόδια του Πολυμύλου και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Η διάθεση ατόμων, τις περισσότερες φορές μόνο δυο συνάδελφοι, προς εκτέλεση υπηρεσίας στο ΣΤΕΚ Πολυμύλου έχει σαν αποτέλεσμα ο Αξιωματικός Υπηρεσίας να εκτελεί και χρέη πληρώματος περιπολικού και να εδραιώνονται με τον τρόπο αυτό και οι μικτές περιπολίες. Επίσης, όπως καταγγέλθηκε, οι συνθήκες υγιεινής στο κοντέινερ που παραχωρήθηκε από την Εγνατία Α.Ε. είναι άθλιες έως ανύπαρκτες.
  4. Προτάθηκε από μέλος μας, η σκοπιά να στελεχωθεί από μόνιμο προσωπικό που θα επιλεγεί μετά από επιθυμία τους, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο που τώρα επικρατεί μεταξύ των Διοικητών των Υπηρεσιών, να διαθέτουν καθημερινά συναδέλφους προς εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού καταστήματος λόγω έλλειψης προσωπικού και έκτακτων αναγκών.
  5. Το κυλικείο ζητήθηκε να στελεχωθεί με περισσότερα άτομα, ώστε να αναβαθμιστεί και η ποιότητα και η ποικιλία των προσφερόμενων προς διάθεση προϊόντων, καθώς και τα ωράρια λειτουργίας του.
  6. Η αλληλογραφία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης που καθημερινά πραγματοποιείται από μάχιμες περιπολίες αντί του ορθού να διατεθεί συνάδερφος σε υπηρεσία αγγελιοφόρου επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο καθήκον για όλες τις υπηρεσίες της Πτολεμαΐδας.
  7. Από το Δ.Σ. της Ένωσής καταγγέλθηκε η απαράδεκτη πρακτική του Υπουργείου όσον αφορά τη διαδικασία για την πρόσληψη συνεργείων καθαριότητας που όπως διαπιστώθηκε ισχύει σε όλες τις υπηρεσίας της Πτολεμαΐδας.
  8. Τέλος αποφασίσθηκε ομόφωνα η τοποθέτηση υαλοπίνακα στο χώρο του κυλικείου ώστε να ενημερώνονται άμεσα όλοι οι συνάδερφοί για τις ενέργειες του Σωματείου μας.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού κατέγραψε τα προβλήματα των συναδέλφων, συνέχισε τις εργασίες του, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό την πρώτη συνάντηση στον κύκλο των επαφών με τους συναδέλφους της Περιφέρειας. Τα ζητήματα όλων των συναδέλφων θα καταγραφούν και αφού ιεραρχηθούν και ομαδοποιηθούν στην συνέχεια θα τεθούν στην φυσική ηγεσία της Διεύθυνσης μας.

About the Author:

Comments are closed.