Μαΐ
21
2016
Ανακοίνωση του Πρόεδρου της Ε.Α.Υ.Ν. Κοζάνης ΒΑΖΟΥΡΑ Παναγιώτη

1393478_1388180011425726_761230258_n

Με την ανακοίνωση αυτή θα ήθελα να πω περαστικά στον συνάδελφό μας που νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και να του ευχηθώ ταχεία ανάρρωση.

Σχεδόν μετά από μια εξαντλητική εβδομάδα δουλειάς σε camp του Κιλκίς, ο συνάδελφός μας, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβηκε αρχικά στο ιατρείο του χωρίου, όπου ο γιατρός που τον εξέτασε του σύστησε να μεταβεί κατευθείαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Προφανώς κάτι θα γνώριζε αφού σε λιγότερο από μια ώρα επιβεβαιώθηκε. Στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι γιατροί που τον εξέτασαν του είπαν ότι εκεί δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας του, διότι δεν υπήρχε αρμόδιος ιατρός και ότι έπρεπε να πάει στην Θεσσαλονίκη. Στο σημείο εκείνο αρχίζει η ταλαιπωρία του συναδέλφου μας που δείχνει με τον τρόπο αυτό πως μας αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι. Ενώ του δήλωσαν ότι το πρόβλημα υγείας του μπορεί να είναι πολύ σοβαρό, δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη και ότι αν ήθελε να πάει εκεί να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να εξέλθει του νοσοκομείου. Όταν ο συνοδός συνάδελφος ζήτησε από το κέντρο να τους διευκολύνει η Υπηρεσία ο «συνάδελφος», που ούτε το όνομά του δεν θέλω να μάθω, απάντησε ότι παρακάλεσε για να διευκολύνει τους συναδέλφους με την μεταφορά.

Τέλος θέλω να αναφέρω ότι σαν Διμοιρίτης δέχθηκα τηλεφώνημα για να ενημερωθούν οι προϊστάμενοι για την κατάσταση της υγείας του συναδέλφου την 19:00 ώρα της ίδιας ημέρας καίτοι είχαμε ενημερώσει αρκετές ώρες προηγουμένως. Τα όσα διαδραματίστηκαν τα γνωρίζουν καλά και οι συνάδελφοι που ήμασταν μαζί του στο Κιλκίς την τελευταία εβδομάδα. Θα πρέπει όμως να τα μάθουν και όσοι πρόκειται να μεταβούν τον επόμενο καιρό εκεί για υπηρεσία. Για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η πολιτεία ως εργαζόμενους. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν. Κοζάνης ΒΑΖΟΥΡΑΣ Παναγιώτης

About the Author:

Comments are closed.